За България

В какво се превръща страната ни! Абсолютна илюзия за власт и управление

Така държава и общество не се управляват.
Снимка:
BPost | 14.03.2016 | 16:08
A A+ A-

Не зная кой какво усещане има, но моето е, че България се превръща в Абсурдистан, в Комедистан, а най-вече в Трагедистан…

Това заяви Николай Слатински в личната си фейсбук страница.

Ето и пълния текст на коментара му.

*публикуваме без редакторска намеса

Не зная кой какво усещане има, но моето е, че България се превръща в Абсурдистан, в Комедистан, а най-вече в Трагедистан…

Това, което се разиграва пред очите ни вече дори не е пошло, то няма име, всяка фантазия е бедна, за да обрисува случващото се.

Управлението е изпълнено с низ от реакции [след събитията], имитации, симулации и импровизации по метода проба-грешка-пак проба-пак грешка...

Институциите действат от дъжд на вятър, след дъжд качулка и вятърничаво, гонейки вятъра и вятър ги вее на бяла кобила, върху която яхнал отпред назад в края на краищата Той пристига и замазва нещата, оплескани порядъчно, защото се правят без визия, без стратегия, без програма и без мисъл, а в интерес на олигархията и свръхбогатите, все в интерес на онези, които не се интересуват изобщо от интересите на обикновените хора, камо ли от националните интереси.

Така държава и общество не се управляват. Но то къде ти е държавата, за да я управляваш, къде ти е обществото – няма ги, има само коридорна територия с обслужващи функции и спасяващи се поединично индивиди.

Абсолютна илюзия е, че има власт. Да, властващи има, властолюбци има, овластени и самоовластили се има. Но няма власт, която да осъществява съвременен мениджмънт на страната. Няма!

Първо се правят глупости, после, ако някой се усети, че направеното е глупост или има глас или му стиска да извика, че направеното е глупост, притичва Той, яхналият отпред назад бялата кобила и отменя глупостта. До второ нареждане или до второ пришествие на мераклиите да се възползват от нея и пак да я направят.

Бих казал, че в България сме свидетели на управление, което е смешно. И то наистина би било смешно, обаче вече не е смешно. А е страшно!

Вече наистина е страшно. И ако не му се попречи да е страшно, то ще става още по-страшно. А значи и още по-смешно…

 • Добави в Svejo
BPost.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BPost.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BPost.bg. ВИЖТЕ ТУК!
Коментари
 • Shorty
  19:27 | 6 авг.
  Bruce — you can investigate all you like. I’m asking you to refrain from accusation, innuendo, or public speculation until you’ve got a damn solid case, which I have not seen so far. Until then, discussing this rumor publicly just makes us all look stupid and desperate. I don’t think we’re stupid, and th;82&#re17es no reason to be desperate.
 • Да де...,
  12:16 | 16 март
  Ама няма кой да попречи.Значи става "още по-страшно и още по-смешно"....
Напиши коментар
Коментари
Сървърите на НАП и бензиностанциите - манипулирани от хакери
Bojidar Vitanov
Сега разбрахте ли,НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ ни ограбват с горивата и измамите с тях ,а ИЗВЪНЗЕМНИ ХАКЕРИ.
ГЕРБ и ДПС отварят над 5 млрд лв.дупка в бюджета, за да върнат ГЕРБ на власт
Buba Georgieva
vun ot politikata .tova e prestuplenie sre6tu durjavata i naroda .ima li prokuror v tazi durjava ili ne
ЗАТВОРИ X