Успешно

Засилен интерес към наемането на земя в търговете на Агрион

Документи се приемат до четвъртък, 28 март
Снимка:
BPost | 25.04.2016 | 14:06
A A+ A-

Българската компания Агрион лансира успешно нова услуга за земеделци – наемането на земя на търгове. Дни преди крайния срок за подаване на оферти за атрактивните парцели, интересът от страна на фермери и арендатори е голям. „Досега резултатите показват засилено търсене към арендуването на добра земя на наистина добра цена. Запитвания има и от по-дребни земеделци, които искат да влязат в различни землища, което е добър сигнал за общото развитие на отрасъла”, коментираха от българската фирма.

Търговете са най-добрият търговски инструмент, в който пазарът сам определя рентните нива, а подобна мащабна кампанията се прави за първи път у нас. Досегашната практика беше крупните собственици пряко и дори еднолично да диктуват условията, от което арендаторите бяха поставени в неудобна пазарна позиция. С търговете на Агрион земята се отдава и дългосрочно с договори за аренда за 5 стопански години.

За всеки от парцелите компанията очаква поне по три оферти, за да се гарантира конкурентният принцип и реално да се види какво могат да си позволят да отделят като рентно плащане. „Организирали сме така процедурата, че тя да е максимално улеснена и да гарантира равно начало, честни и прозрачни условия. Никой няма да се ползва с преимущество в рамките на търга, а ще зависи от условията, които предложи кандидатът. Така всеки, който има интерес да се занимава със земеделие, ще може да се включи”, допълват от дружеството. Визията и концепцията за развитие на компанията по отношение на пазара на земеделски земи и тяхното управление налага и въвеждането на иновативни бизнес решения, които изискват преди всичко експертност отвъд стопанисването на земеделските земи. Затова и всички, които наемат земя от Агрион, могат да са спокойни и да разчитат да я обработват при прозрачни и честни условия, дори и дългосрочно.

Традиционно голям остава интересът към арендуване на земя в Североизточния район. Потенциал за развитие обаче експертите отчитат и за Югозападния район, сочат още данните им. Повече информация за провежданите търгове може да бъде получена във всички офиси на компанията в цялата страна. През миналата година 98% от земята й се е обработвала и е генерирала добавена стойност, както за собствениците, така и за тези, които я обработват. Освен с търговски сделки, свързани с управлението на поземлени активи, дружеството започна и да кредитира агробизнеса. Вече предлага дългосрочно инвестиционно, краткосрочно финансиране за оборотни разходи и лизинг на земя.

  • Добави в Svejo
BPost.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BPost.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BPost.bg. ВИЖТЕ ТУК!
Коментари
  • Jeslyn
    11:57 | 3 февр.
    You saved me a lot of haslse just now.
Напиши коментар
Коментари
Сървърите на НАП и бензиностанциите - манипулирани от хакери
Bojidar Vitanov
Сега разбрахте ли,НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ ни ограбват с горивата и измамите с тях ,а ИЗВЪНЗЕМНИ ХАКЕРИ.
ГЕРБ и ДПС отварят над 5 млрд лв.дупка в бюджета, за да върнат ГЕРБ на власт
Buba Georgieva
vun ot politikata .tova e prestuplenie sre6tu durjavata i naroda .ima li prokuror v tazi durjava ili ne
ЗАТВОРИ X