Стартери и Алтернатори

Кой е по- добрия избор: нови или рециклирани?
Снимка:
BPost | 08.09.2016 | 8:50
A A+ A-

Какво знаем за стартера и алтернатора?

Стартерът и алтернаторът са автомобилни части, които извършват важна работа, свързана със запалването на превозното средство. Съвременните стартери са разработени така, че да издържат на големи натоварвания и да осигуряват висок въртящ момент, независимо от климатичните условия. Без функциониращ стартер, просто не можете да запалите превозното средство.

Алтернаторите преобразуват механичната енергия на двигателя в електрически ток и така захранват акумулатора и цялата електрическа система на автомобила.

Тези силно натоварени части се състоят от ротори, електромагнитни клапани, диоди, четки, бобини и други компоненти, които трябва да работят едновременно и изправно, за да си върши устройството добре работата. С течение на времето, тези компоненти се износват, в резултат на топлината, отделяна от двигателя или други външни фактори, което налага тяхната подмяна, без значение колко добре се поддържа превозното средство.

В тази статия ще обсъдим, кой е по-добрия вариант при проблем със стартера или алтернатора – да се замени с нов или с рециклиран. Ще изредим кои са предимствата и недостатъците при двата варианта, които трябва да вземете предвид, преди да направите своя избор. Винаги следвайте универсалното правило: „Ако стартера или алтернатора, който изберете, не отговарят на стандарта и нуждите на Вашия автомобил, експлоатационния живот на тази част ще бъде значително по-кратък!“

Нови Части

Когато се налага да смените някоя част на автомобила, най-често сте склонни да я замените с нова част. Все пак искате продукт, който да работи, да е в гаранция и да сте сигурни, че скоро време тази част няма да Ви обезпокоява. Това се отнася и за стартерите и алтернаторите – почти винаги предпочитаме нови части. Питате ли се защо? Ако влезете в онлайн магазина и видите нов и рециклиран стартер един до друг, без пояснение, че единият е рециклиран, няма да направите разлика. Обикновено правим избора да вземем нова част, защото думата „нова“ ни вдъхва повече доверие. Така че, ако сте от тези купувачи, които държат на думата „нов“, тогава бъдете верни на себе си. Новите стартери и алтернатори със сигурност ще отговорят на очакванията Ви, но както знаем думата „нов“ винаги върви с думата „по-скъп“. Ако сте склонни да платите по-високата цена, изберете нова част за автомобила си. Ако не държите твърдо на новата част и се замисляте за рециклирана, която ще излезе по- евтино, вероятно се питате, какви са недостатъците, ако изобщо има такива?

Рециклирани Части

Нека да започнем с кратко разяснение, какво всъщност означава рециклирана част? Рециклираната част е подложена на пълно демонтиране и инспекция, след което на възобновяване и възстановяване на структурните й свойства, като всички износени и неизправни части са заменени с нови. След което, рециклирания продукт се тества и чак тогава се пуска в продажба. Средностатистическия собственик на автомобил не може да направи разлика между нова и рециклирана част – на пръв поглед изглеждат идентични и обикновено са придружени с еднакъв срок на гаранция.

Чудите се от къде можете да намерите рециклирани стартери или алтернатори? Fransizkup е българска компания със собствена производствена база и основна дейност - рециклиране на стартери и алтернатори в цялата страна, централен сервис Франсизкуп ЕООД ул Лазар Михайлов 27, 1225 София

Уверете се, че правите разлика между рециклирани и поправени части. При поправените авточасти, се сменя само някой компонент, който се е износил или е бил счупен. Останалите компоненти, които са в изправност, само се почистват. При нужда от ремонт на стартер или алтернатор, обмислете добре възможните варианти.

Нова или Рециклирана част

Все едно да Ви попитам, кое предпочитате: ванилия или шоколад, кецове или сандали, Шевролет или Форд – няма единен отговор, който да се отнася 100% за всички хора. Някои хора предпочитат едното, други са склонни да изберат второто. Това важи и за избора между нови и рециклирани стартери и алтернатори.

 

 

  • Добави в Svejo
BPost.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BPost.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BPost.bg. ВИЖТЕ ТУК!
Коментари
Напиши коментар
Коментари
Сървърите на НАП и бензиностанциите - манипулирани от хакери
Bojidar Vitanov
Сега разбрахте ли,НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ ни ограбват с горивата и измамите с тях ,а ИЗВЪНЗЕМНИ ХАКЕРИ.
ГЕРБ и ДПС отварят над 5 млрд лв.дупка в бюджета, за да върнат ГЕРБ на власт
Buba Georgieva
vun ot politikata .tova e prestuplenie sre6tu durjavata i naroda .ima li prokuror v tazi durjava ili ne
ЗАТВОРИ X