Амазон избира Испания за първия по рода си логистичен център за Европа

Амазон ще отвори новия си център за логистика и транспорт в Испания до края на есента през 2017г.
Снимка:
BPost | 10.09.2016 | 9:25
A A+ A-

Северноамериканският гигант в сферата на е-търговията- Амазон ще отвори новия си център за логистика и транспорт в Испания (Ел Прaт де Льобрегат) до края на есента през 2017г.

 

Площта на новата инфраструктура ще бъде 60,000 m2, което се равнява на 8 футболни игрища. Амазон обяснява избора си на място, като изтъква, че се намира в близост до летището Ел Прат и е на разстояние 10 км от Барселона, което улеснява транспорта в Испания и съкращава времето за доставки. Meстоположението е стратегическо и не е избранo случайно, тъй като осигурява много предимства, като това, че там се намира не само летище Ел Прат, но и други важни икономически сектори, свързани с делтата на река Льобрегат (възлова транспортна артерия). Изпълнителният директор на Амазон за Испания, заяви че сумата инвестирана в новия логистичен център ще бъде около 200 млн. евро и се очаква да се открият около 1500 нови работни места.

 

Защо Барселона и Ел Прат де Льобрегат?

Барселона и Ел Прат де Льобрегат са стратегически места за Амазон, най-вече поради огромните количества регистрирани продажби и защото представлява важна пътно-транспортна връзка с Южна Европа. Друга съществена причина е близостта на международните бизнес училища като "Esade and Iese", което ще доведе до привличането на множество талантливи хора, от които логистичния център имат нужда. Фактът, че града е разположен близо до ключови дестинации в Южна Европа, както и отличния достъп до добре обучени кадри са предпоставки за избора на Амазон да разположи втория си логистичен център на Иберийския полуостров в Испания.

 

Новосъздадената инфраструктура ще играе важна роля в голямата логистична мрежа в Европа, състояща се от 29 центрове за логистика и транспорт в 7 различни страни. Заедно със съоръженията си в Сан Фернандо де Енарес (Мадрид), логистичният център Ел Прат де Льобрегат ще помогне да се посрещнат всички нужди на клиентите, свързани с транспорт и логистика в Испания и южна Европа. Според тях и двата центъра ще гарантират на клиентите от тези региони същото бързо и надеждно обслужване, което те предоставят в другите части на света, особено по време на Коледните празници, когато те регистрират най-голям брой продажби.

 

Барселона ще е домакин на първия център за ескпресни доставки за Европа

По-рано тази година Амазон съобщи, че също така са избрали столицата на Каталуния, за да разположат техния първи център за експресни доставки в Европа. Целта им е да задоволят нуждите на своите клиенти по - бързо, за да могат да доставят голям брой продукти и стоки още на същия ден. Водещата търговска компания ще разположи центъра за логистика и транспорт на ул.”Розело”89 в град Барселона. Сградата на издателство "Густаво Джили", с голямото си подземно хранилище я прави подходяща за търговските дейности, които Амазон ще извършва там.

 

Близостта до клиентите позволява на Амазон да намали времето на доставка и да добави опцията „доставка на свежи продукти“ в своя каталог. Този модел е бил наложен първо в Ню Ѝорк преди година. Центърът в Барселона ще бъде първия по рода си на територията на Испания и цяла Европа.

 

  • Добави в Svejo
BPost.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BPost.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BPost.bg. ВИЖТЕ ТУК!
Коментари
Напиши коментар
Коментари
Сървърите на НАП и бензиностанциите - манипулирани от хакери
Bojidar Vitanov
Сега разбрахте ли,НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ ни ограбват с горивата и измамите с тях ,а ИЗВЪНЗЕМНИ ХАКЕРИ.
ГЕРБ и ДПС отварят над 5 млрд лв.дупка в бюджета, за да върнат ГЕРБ на власт
Buba Georgieva
vun ot politikata .tova e prestuplenie sre6tu durjavata i naroda .ima li prokuror v tazi durjava ili ne
ЗАТВОРИ X