SEO оптимизацията - неизменна част от успеха на малкия, средния и големия бизнес

SEO дава видимост на бизнеса Ви
Снимка:
BPost | 01.09.2016 | 6:00
Обновена в 21:00 на 04.10.2016 г.
A A+ A-

Според проучванията, една ефективна SEO оптимизация носи по-голяма възвръщаемост на инвестициите, в сравнение с всички останали форми на маркетинг, като телевизията и печатната реклама. Разбира се, трябва сте наясно, че SEO оптимизацията не е магия, с която да превърнете малкия бизнес, който развивате в приземния етаж на къщата, в голяма конгломератна компания. Това, което можете да постигнете със SEO е да осигурите видимост на бизнеса си, да покажете на света за Вашето съществуване, да изградите бранд, да привлечете трафик, да конвертирате потребители в клиенти и да възвърнете инвестициите си.

SEO дава видимост на бизнеса Ви

Колкото повече онлайн видимост има бизнеса Ви, толкова по-вероятно е хората в рамките на Вашата индустрия да се обърнат към Вас за продукти или услуги. Например, възможно е да има по-добри сайтове от Amazon.com, които да предлагат онлайн разнообразни стоки, като книги, играчки и т.н., но сайтът получава огромно количество трафик, поради наличието на вече изградено име (бранд), което е приоритет за търсачките.

Една професионално приложена SEO оптимизация е един от най-добрите начини за увеличаване на онлайн видимостта на Вашия бизнес. Ако искате Вашия сайт и уеб съдържание, за да се появи в Google, Yahoo и в резултатите от търсене на други търсачки, SEO може да Ви помогне.

Сайтове, които се появяват по-нагоре в резултатите от търсенето получават повече трафик, отколкото сайтовете с по-малка видимост. Ако Вашия бизнес е неоткриваем за потребителите, те няма как да закупят Вашите продукти или услуги. Средностатистическият потребител обикновено гледа първите една, две страници с резултатие, тъй като смята по-нататъшното търсене за досадно и времеемко занимание, ето защо, бизнесът има нужда от SEO – за да си проправи път през конкуренцията и да заеме видимо за потребителите място.

Чрез SEO изграждате доверие у потребителите

Когато един сайт е добре оптимизиран, той предлага на потребителите качествено и полезно съдържание, което отговаря на техните заявки за търсене. Това създава доверие у потребителите и затвърждава Вашите челни позиции в класирането. За Google е важно да осигурите добро потребителско изживяване и ако Вие успеете да задържите вниманието на аудиторията, то Вашият бизнес ще изглежда по-авторитетен и надежден в очите на потребителите, съответно и на търсачките.

SEO носи на бизнеса Ви повече трафик

Да, вярно е че трафика няма да Ви донесе директна печалба, но с помощта на SEO Вие привличате повече таргетирани потребители, което означава, че увеличавате шансовете за конверсия на потребители в клиенти. Какво е таргетиран трафик? Това са посещения от потребители, които са заинтересувани от това, което предлага бизнеса Ви и са склонни да осъществят покупка. По този начин, бизнесът Ви ще реализира повече печалби.

SEO възвръща инвестициите Ви

Оптимизацията за търсещи машини е сред най- успешните методи за възвръщаемост на инвестициите. Причината за това е, че след прилагането на различни маркетингови стратегии, бизнесът Ви започва успешно да се налага в онлайн пространството, получава нужната видимост и това резултатира в продажби, съответно печалби. Още по-хубавото е, че чрез SEO не се налага да търсите вниманието на потребителя, като прекъсвате любимото му предаване с Вашата реклама, нито да изскачате от вестника и да прекъсвате интересната статия, в която се е зачел. Вие просто се появявате, когато потребителя наистина има нужда от Вашите услуги, без да досаждате и да се натрапвате.

С други думи, с прилагането на SEO оптимизация от pagerules.com , наполовина сте спечелили битката, преди още да е започнала.

 

 

  • Добави в Svejo
BPost.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BPost.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BPost.bg. ВИЖТЕ ТУК!
Коментари
Напиши коментар
Коментари
Сървърите на НАП и бензиностанциите - манипулирани от хакери
Bojidar Vitanov
Сега разбрахте ли,НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ ни ограбват с горивата и измамите с тях ,а ИЗВЪНЗЕМНИ ХАКЕРИ.
ГЕРБ и ДПС отварят над 5 млрд лв.дупка в бюджета, за да върнат ГЕРБ на власт
Buba Georgieva
vun ot politikata .tova e prestuplenie sre6tu durjavata i naroda .ima li prokuror v tazi durjava ili ne
ЗАТВОРИ X