Ценни съвети

Как да спестим пари от най-важните и привидно неизбежни разходи?

Много голяма част от нашите приходи отиват да заплатят нашите сметки, възможно ли е да спестим и да реализираме печалба?
Снимка:
BPost | 15.12.2016 | 14:07
A A+ A-

Много голяма част от нашите приходи отиват да заплатят нашите сметки – нещата, без които не можем – ток, вода, телефон, храна, телевизия. Възможно ли е да спестим и от най-неизбежните разходи и така да реализираме печалба?

Не просрочвайте датите на плащанията на сметките. Ако сте просрочили, често ви се начисляват лихви, които са напълно безсмислени, ако имате възможност да платите. Ако нямате, не е лоша идея да потърсите информация от сайтове като http://burzi-krediti.com/, за да видите възможностите за бързи кредити.

Много ток отива за затопляне на водата за къпане и други хигиенни цели. Дали не е по-добре да заложите някаква сума в добри термо-панели, които ще ви генерират достатъчно топла вода почти по всяко време?

Едно старо казанче може да ви коства стотици литри похабена вода месечно. Проверявали ли сте скоро цялата си ВиК инсталация? Всичко ли е изрядно? Трябва и да бъде, с водата шега не бива.

Елетричеството е също сериозен разход. Ако успеете да заложите на слънчевите панели, няма да е лошо да прегледате всички уреди у дома и ако има някой, който е под очаквания енергиен клас – просто да го подмените. Инвестицията е голяма, особено ако успеете да проверите и електрическата система у дома, както и да смените начина на осветление с енергоспестяващи крушки. Резултатите ще са видими още на първия месец.

Отопление и охлаждане, два от основните проблеми в дома.  Можете смело да икономисате 5-10% от разходите с едно качествено саниране, като осигурите постоянна среда у дома. Комфортът може да бъде подсилен и с добра изолация на околния шум. Не забравяйте, че санирането означава и подмяна на ВиК инсталацията, особено ако тя е  стара и създава проблеми, дори и течовете да са в съседни на вашия апартамент.

Можете ли да изговорите „безброй минути“ на мобилния ви телефон? Много често хората в наши дни подписват договор, който съдържа от всичко в безбройни числа, а понякога те просто не са ни нужни. Ако нямате с кого да говорите толкова, ориентирайте се към по-ниската като цена оферта.

Ако имате съседи, на които можете да вярвате, споделете си разходите за интернет. Едно добро WIFI разпределение на сигнала може да захрани няколко апартамента. Аналогично нещо можете да направите и с телевизионните канали, таксата „втори приемник“ е винаги по-евтина от нов договор.

Дните с промоциите в супермаркета може да са източник на добра храна на честни цени. Съобразете нуждите си, за да не изхвърляте!
Не ходете навсякъде с колата. Дайте си време и малко да походите. Здравето изисква поне няколко хиляди извървяни крачки дневно.

http://burzi-krediti.com

 

  • Добави в Svejo
BPost.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BPost.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BPost.bg. ВИЖТЕ ТУК!
Коментари
Напиши коментар
Коментари
Сървърите на НАП и бензиностанциите - манипулирани от хакери
Bojidar Vitanov
Сега разбрахте ли,НЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ ни ограбват с горивата и измамите с тях ,а ИЗВЪНЗЕМНИ ХАКЕРИ.
ГЕРБ и ДПС отварят над 5 млрд лв.дупка в бюджета, за да върнат ГЕРБ на власт
Buba Georgieva
vun ot politikata .tova e prestuplenie sre6tu durjavata i naroda .ima li prokuror v tazi durjava ili ne
ЗАТВОРИ X